09/14/12 09:36
(http://www.klassa.bg/)

Румен Петков за това може ли СПИН скандалът да срине здравето на БСП

Румен Петков, депутат от БСП, бивш външен министър, в интервю за предаването на ТВ7 "Добро утро, България"

Водещ: Добро утро. Както вече ви обещах, гост на „Гореща точка” тази сутрин е Румен Петков, депутат от Българската социалистическа партия (БСП). В началото на политическия сезон БСП разбуни духовете с редица скандални изказвания в своите редици. Добро утро, господин Петков.
Румен Петков: Добро утро, на вас и на вашите зрители.
Водещ: Вие рязко се противопоставихте на вашия съпартиец Антон Кутев, който сподели с широката публика в интернет, че комунизмът и предаността към червената партия се предава като СПИН между поколенията?
Румен Петков: Първо, да си честитим този свят християнски празник и ми се иска да честитя празника на всички служители на противопожарната служба в нашата страна, защото това са хора, които особено в последните дни показаха какво означава професионализъм и какво означава готовността за саможертва в името на държавата и обществото. На вашия въпрос – аз го казах пределно ясно, едно доста нелепо изказване. Защото такова сравнение е обидно за традициите, които има партията. И продължавам да мисля, че ръководството трябва много категорично да се разграничи. Да се правят опити това да бъде сведено в графата „чувство за хумор” не е сериозно и по този начин ние ще дадем възможност в перспектива шегите с нас да бъдат доста груби и унизителни. И е трудно да се противопоставим, поради дребния факт, че ние сме създали основата.
Водещ: Ето, Леда Милева, която е един жив класик на българската литература, жена която е наследствен, ако мога да кажа, интелектуалец, който принадлежи към лявата идея е силно възмутена. „Вече и мен ме питат дали не съм болна от СПИН”, възмущава се авторката на „Зайченцето бяло”. До там ли се докара БСП?
Румен Петков: Много е важно и всички общественици да знаят и кой е Гео Милев и да му отдават дължимото, кой е Христо Смирненски, кой е Никола Вапцаров. Леда е безспорен авторитет и от морална гледна точка, разбира се и като творец. И нейните класически творби далеч не се изчерпват само със „Зайченцето бяло”.
Водещ: И вече скандалът чрез това възмущение на интелектуалците излиза извън редиците на БСП, защото Леда Милева не го говори като член на БСП. Тя го говори като български интелектуалец.
Румен Петков: Разбира се.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване