09/14/12 13:54
(http://radiomilena.com/)

Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване

6f7b0286d7d15bca524e26ece042fd3b 300x182 Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване Министрите се включиха в спешната кампания по кръводаряване, предаде агенция КРОСС. Вчера от здравното министерство обявиха, че има недостиг на кръв от групи нулева и А.

Всеки здрав човек, навършил 18 години, не по възрастен от 65, който не взима лекарства, може да дарява кръв.

Доц. Андрей Андреев, ръководител на Националния център по трансфузионна хематология информира, че тази сутрин петима души са дарили кръв в сградата на здравното министерство:

Провеждаме една здравна анкета, извършваме физикален преглед, гледаме така, че на човека да не му се увреди здравето, както и неговата кръв да бъде годна за използване в лечебните заведения.

30 души са дарили кръв в София след призива на Министерството на здравеопазването. По думите на министър Десислава Атанасова, недостигът на кръв възпрепятства извършването на плановите операции:

Болниците не спират да работят, не спират нито плановите, нито спешните операции. Има планови операции на лечение на деца, даже ще бъда в Националната кардиологична болница, защото тук е професор Бенинк – кардиохирург от Кьолн, който ще извърши такива операции на три деца и те всички са с нулева кръвна група. След като дариха кръв, министрите на вътрешните работи и на енергетиката Цветан Цветанов и Делян Добрев призоваха хората да бъдат хуманни.

Това е личен акт. Всеки един, който се информира чрез медиите за този призив, който беше отправен, и чрез вас може би ще разберат много български граждани. Кръводаряването в случая е 450 грама кръв – ако това помогне за спасяването на един човешки живот или предстоящи операции, които са планирани и трябва да бъдат направени, аз смятам, че всеки един би било редно да го направи, каза Цветан Цветанов.

Много добре се чувствам. За първи път лично аз кръводарявам, въпреки че в министерството на всеки два месеца правим такава кампания. Смятам, че винаги, когато има възможност, трябва да направим това. Ще дадем добър пример за взаимопомощ в нужда, посочи Делян Добрев.

 Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване

bookmark Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване svejo Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване google Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване delicious Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване stumbleupon Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване facebook Цветанов и Добрев се включиха в спешната кампания по кръводаряване Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване