09/15/12 16:41
(http://radiomilena.com/)

Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българите

stanishev Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеБългария е държава ограбена от ГЕРБ. Ограбени са парите, свободите и надеждите на хората. Злото не просто чука на вратата, а се е настанило в дома и се разхожда в живота на всеки човек. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседание на Националния съвет на партията, предаде агенция КРОСС. Той беше категоричен, че е настанало време разделно, в което всеки трябва да избира – дали да приеме покорно властта на ГЕРБ, или да бъде свободен. Българите ще трябва да избират дали да останат хора, или да бъдат кученца на каишката на Бойко Борисов. „Аз съм оптимист, защото в България има много хора, които имат силата да превъзмогнат страха. Хората искат гласът им да бъде чут“, заяви Станишев и напомни за повече от 700 000 граждани, които имаха смелостта да се подпишат под референдума за Белене.

Председателят на социалистите изтъкна, че битката на предстоящите избори ще бъде между БСП и ГЕРБ. Станишев предупреди, че ако ГЕРБ имат и един депутат повече, ще направят всичко възможно да си осигурят безконтролна и ограничена власт. „Това означава още четири години безвремие, което ще съсипе България“, категоричен беше лидерът на БСП. Той отбеляза, че след като управляващите не могат да представят реални резултати на хората, те ще залагат на манипулациите и на технологиите. Станишев подчерта, че управляващите планират гигантски финансов ресурс от държавата и бизнеса, насочен към купуване на следващите избори. Наред с това, МВР работи като изборен инструмент – за страх и натиск, а контролът върху немалка част от медиите се засилва от страна на управляващите. Станишев изтъкна, че има гигантски брой калинки в администрацията, които си пазят хляба. Същевременно има хора, които са изпаднали в такава мизерия, че са готови да продадат гласа си и да повярват в обещаните чудеса на Цветанов. Лидерът на БСП добави, че ГЕРБ готвят партийно инженерство за разпиляване на протестния вот и даде пример с Янев и Марешки. Станишев предупреди още, че ще действа и машината за дискредитация на БСП. „Убеден съм, че имаме силите да се противопоставим на това“, заяви председателят на социалистите. Той добави, че все повече хора си дават сметка какво реално се случва в страната и търсят алтернатива.
Станишев очерта стожерите на БСП, с които партията да постигне най- важната си цел – победа на изборите. На първо място той постави категоричната опозиционност срещу ГЕРБ и разкриването на техния порочен и вреден модел на управление. На второ място лидерът на БСП акцентира върху конкретните алтернативни предложения на левицата и отбеляза, че във всеки сектор е необходимо да са ясни ангажиментите на БСП. Станишев изтъкна и организацията като основно оръжие в политическата битка, особено за гарантиране на честността на изборите и подготовката на системата за обучение на изборния актив. Лидерът на социалистите обърна внимание и на значението на диалога с другите политически сили.
Сергей Станишев отбеляза, че ако получи доверието за президентския пост в ПЕС, ще използва позицията за интересите на България и като политически капитал за БСП. По думите му това доверие ще е израз на европейската подкрепа за БСП и партията ще бъде разпозната като европейската сила в България. „Тази позиция е и сериозен инструмент за гарантиране на честните избори“, добави Станишев. Той увери, че БСП ще получи подкрепата на европейските социалисти и призова ГЕРБ да не си въобразяват, че ще правят избори, както е описал Алеко Константинов. Станишев добави, че в Европа правителството на Бойко Борисов губи все повече доверие и е налице огромно разочарование. „Мина периодът на потупване по рамото и очакването, че нещо ще направят. България изглежда все по- екзотично и далече от европейските ценности“, заяви Станишев. Той напомни за промяната на тенденцията в Европа и отбеляза, че БСП трябва да бъде част от оформящата се лява вълна.

„Готов съм да работя и да вложа всички сили за успеха на БСП“, заяви Станишев и се обърна към съпартийците си – „готов ли е всеки от нас да си сложи главата в торбата в името на страната? Ако не дадем пример, как ще вдъхнем кураж на другите?“. Лидерът на БСП изтъкна, че енергията на партията трябва да бъде насочена към най- важната цел – победата на изборите и всяко решение на партията да е съобразено с постигането й. „Толкова енергия е хвърлена в разпри. Моля ви, да минем на друга фаза“, призова Станишев и заяви, че ще бъде безкомпромисен към всичко, което отклонява БСП от голямата цел. „Време е да заровим различията, да преодолеем лични разочарования и вражди. Приемаме грешки, но не толерираме предателства“, добави лидерът на социалистите.

 Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българите

bookmark Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеsvejo Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеgoogle Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеdelicious Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеstumbleupon Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеfacebook Станишев: ГЕРБ ограби парите, свободите и надеждите на българитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване