09/16/12 14:35
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Гергов: Догодина очаквам повдигане в рекламния пазар

В момент на криза, при по-малки бюджети за реклама, тази година има повече награди на фестивала ФАРА 2012. Това каза в събота председателят на организационния комитет на събитието Красимир Гергов.  В рекламния форум, който се проведе между 12 и 15 септември в курорта Албена, участие взеха 43 рекламни агенции с 310 проекта.   Цел на фестивала бе да направи преглед на постиженията в българската реклама за периода 1 януари 2011 – 29 юли 2012 г.
„Това означава, че хората са съвсем малко по-криейтив, а аз разчитам, че догодина, когато ние очакваме леко повдигане на пазара, те ще бъдат по-креативни в техния труд за техните клиенти“, добави Красимир Гергов.
Гергов заяви още, че се наблюдава много сериозна битка между рекламистите като цяло – особено между рекламодателите, защото те се борят за пазарен дял. „Затова те трябва да слушат своите консултанти – рекламните агенции“, обобщава бизнесменът.
Агенцията на Красимир Гергов „КРЕС“ се отличи с 1 злато – в творческа категория „Art direction”, и 5 сребърни приза – за филмова реклама, прес реклама, външна реклама, корпоративна и бранд идентичност и за рекламна кампания.
На ФАРА 2012 DDB Sofia взе най-голямото отличие – за Творческа агенция на годината.
DDB Sofia пое лидерството от миналогодишния победител – Noble graphics, като получи 1 златно, 12 сребърни и 2 бронзови отличия в различните състезания и събра най-много точки.
Предимството на победителя се оказа в количеството, тъй като от DDB Sofia бяха подали най-много заявки за участие – 34, като от тях 23 стигнаха до финала.
Миналогодишният победител от Noble graphics взе 8 златни, 3 сребърни 4 бронзови отличия.
Агенция „Реформа“ взе приза за Медийна агенция на годината. 
Handy пък стана Рекламодател на годината, благодарение на сътрудничеството си с DDB Sofia.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване