09/16/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов видя катастрофа, спря да помага

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов помогна на две руски гражданки, катастрофирали на пътя Варна - Бургас. Инцидентът е станал малко преди преминаването на кортежа на вицепремиера, който в 11.00 часа трябваше да присъства на откриването на първата „повдигната" пешеходна пътека в Бургас.
Автомобилът, с който пътували рускините, излязъл от пътното платно, но мантинелата е предпазила пътуващите в колата две жени, за да не паднат в дерето.
„Направихме това, което всеки трябва да направи на пътя, когато види инцидент или пострадали", заяви Цветанов, който заедно с екипа си е оказал първа помощ.
По думите на министъра катастрофата е станала най-вероятно заради лошите пътни условия, вследствие на дъждовете.
Пътният инцидент е предизвикал задръстване, заради което се е наложило министър Цветанов и още няколко души от екипа му да преместят автомобила от пътното платно в една от отбивките, за да освободят трафика.
За инцидента министърът е подал сигнал в КАТ и лично е поръчал на директора на ОД МВР - Бургас комисар Милен Димитров да се погрижи за поправката на мантинелата, тъй като именно тя е спасила живота на туристите, които са пътували към летището, за да отпътуват от България.
Пътният инцидент забави програмата на вицепремиера Цветанов в Бургас с повече от 30 минути. Днес той откри първата „повдигната" пешеходна пътека в комплекс "Меден рудник", която е една от 11-те пътеки, изграждащи се със средства от Фонда за безопасност на движението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване