09/17/12 03:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

65 073 първокласници тръгват на училище

Снимка: Сергей Антонов Снимка: Сергей Антонов

65 073 първокласници тръгват на училище днес, съобщи Министерството на образованието, младежта и науката.

Общо броят на учениците у нас е над 600 000, по данни на НСИ.

В София първокласниците са 10 500 първокласниците, с около 500 повече от миналата есен, сочат данни на Регионалния инспекторат по образованието.

В повечето училища официалното откриване на учебната 2012/2013 година започва в 9 часа, в малко училища началният час е 10.

Днес министърът на образованието Сергей Игнатов ще открие учебната година във Втора английска езикова гимназия в София, заместниците му ще бъдат в училища в с. Видраре, Правец и Каварна.

“Благодарение на българския учител, на грижата на родителите за бъдещето на децата и благодарение на нетърпението на най-малките да чуят училищния звънец, първият учебен ден се превърна в официален празник, във втората българска Цветница.

На днешния празничен ден изразявам своята дълбока почит към българския учител, човекът, който всеотдайно пренася през вековете постиженията на световната цивилизация, на българската култура и ги превръща в активно поведение на нашите деца. Ние всичко дължим на нашите учители”, се казва в поздравителния адрес на министър Игнатов, публикуван на сайта на Министерството на образованието, младежта и науката.

450 полицаи ще се грижат в днешния празничен ден за сигурността на учениците в столицата. Служители на КАТ ще помагат при преминаването през кръстовищата пред столичните училища.

The post 65 073 първокласници тръгват на училище appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване