09/17/12 08:08
(http://radiomilena.com/)

Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕС

Всички български затворници, които са били осъдени в страни от ЕС и излежават там присъдите си, може да бъдат трансферирани до няколко месеца обратно у нас. До тази мярка може да се стигне, ако Европейската комисия реши да приложи приетото преди няколко години Рамково решение 2008/909/ПВР на Съвета от 27 ноември 2008 г.

Документът предвижда да се изпратят всички осъдени на територията на Европейския съюз лица в родните им страни.

По данни на правосъдното министерство в момента зад граница в страни от ЕС присъдите си излежават над 3000 българи. Най-голяма част от тях са задържани в Гърция, Румъния, както и в Белгия и Германия. За „Монитор“ експерти обясниха, че ако всички лишени от свобода, които се намират зад граница, се върнат у нас, това би довело до пренаселение на затворите.

 Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕС

bookmark Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕСsvejo Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕСgoogle Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕСdelicious Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕСstumbleupon Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕСfacebook Връщат ни 3000 български затворници, осъдени в страни от ЕССподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване