09/17/12 20:18
(http://www.klassa.bg/)

Глобус Медия Груп пуска видеокаталог за България

„Това е България” включва 12 телевизионни филма, всеки с продължителност до 27 минути, които обхващат отделни теми от живота на България през вековете на нейното съществуване. Колекцията, дело на Глобус Медия Груп, ще бъде допълнена с пълнометражен 90 - минутен представителен филм за България, който е кулминация на проекта и има тежестта на самостоятелна творба. Видеокаталогът ще бъде представен официално на 19 септември в 19.00 часа в Археологическия музей в София.

Видео каталогът на България ще бъде тиражиран и разпространяван в България и по света, като за целта ще бъде преведен и озвучен на седем езика - български, английски, френски, немски, испански, японски и руски.

„Това е България” включва 5 диска (колекция от 12 филма в 3 диска, обобщаващ пълнометражен 90 – минутен филм, записан върху 1 диск), печатно издание със снимки и обяснителен текст на всички заснети обекти и пети, специален диск, включващ ПР и рекламен филм на партньори по проекта с цел корпоративно и ПР представяне на всеки един от тях.

По този начин изданието на видео каталога предоставя възможност на партньорите, оказали помощ в реализирането на видео каталог да разполагат с индивидуален комплект, който да използват за представителни, маркетингови и ПР цели.

Подготвя се и луксозно издание на колекцията, което би било подходящ подарък за приятели и бизнес партньори, както и реклама и позитивен ПР не само на страната ни, но и на всички наши партньори.


Това ексклузивно право на присъствие на рекламен и ПР филм на спонсори, рекламодатели и партньори на проекта в изданието на видео каталога „Това е България” Глобус Медия Груп предоставя единствено на своите партньори поради неоценимия им принос за реализация на националния видео каталог на България.

Извън изданието на каталога нашите партньори ще бъдат пряко рекламирани и промоцирани на всички ПР събития и производни, както и по време на премиерите на филмите.

Премиери на каталога са предвидени както в България, така и в чужбина.

„Това е България” ще бъде адаптиран за деца до 12 години и ще бъде разпространен в учебните заведения в България и чужбина.

С разпространението на видео каталога са ангажирани на територията на България национални медии и културни институции, а в чужбина - нашите мисии зад граница, културните институти на България в чужбина, българските медии зад граница и българските туристически агенции.

„Това е България” е реализиран под патронажа на Постоянната комисия за Република България на ЮНЕСКО, с институционалната подкрепа на Министерство на културата, Министерство на образованието, науката и младежта, Министерство на външните работи на РБългария, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на РБългария, Агенция за българите в чужбина и с финансовата подкрепа на Българска Агенция за инвестиции.

През есента на 2012 година видео каталогът ще бъде представен в Европейския парламент в Брюксел под личния патронаж на г-жа Кристалина Георгиева.

Това ще допринесе изключително много за позитивното представяне, популяризиране и реклама на България .
За Глобус Медия Груп

Глобус Медия Груп е медийна група от частни компании, работещи в сферата на медиите, комуникациите, продуцирането на филми и клипове и провеждането на цялостни рекламни и комуникационни кампании.

Три телевизионни канала оформят облика на медийната група: водещият бранд на медийната група Травъл ТВ (T.TV.I), първата българска тематична телевизия, в ефир от август 2005; Травъл HD – първият български HD канал за документалистика и Къмюнити ТВ (Community TV) – телевизия на общностите.

Трите телевизионни канала имат национално покритие чрез най-големите разпространители на телевизионни програми: Бикс, Корес, Юникс Солюшънс, Близу, Виваком, Центрум Груп, Мегалан, Скат, МСат, Нетера, СКК и други. Travel ТВ и Къмюнити ТВ се разпространяват и оn-line

Глобус Медия Груп e сред най-големите производители в страната на художествена документалистика.

Партньори на медийната група са редица държавни и общински институции, частни компании, туристически компании, международни компании.

През 2010 година Глобус Медия Груп започна заснемане на проект „Това е България” - първият видеокаталог на България във FULL HD - поредица от 12 тематични телевизионни филма. Очаква се каталогът да бъде готов в началото на 2012 година (www.tovae.bg)

С финансовата подкрепа на фондовете на ЕС в България, медийната група разполага с модерен технологичен парк за заснемане, обработка и излъчване на висококачествена дигитална продукция. Глобус Медия Груп работи по проект за създаване на 3D телевизионен канал.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване