09/17/12 17:13
(http://www.klassa.bg/)

Диетолози реабилитират хляба – не го изключвайте от менюто си

Британски учени направиха на пух и прах 20-годишните предупреждения, че хлябът е отговорен за умора, стомашни проблеми и главоболие. Напротив, той ни дава ценни витамини и минерали, които не трябва да се изключват от менюто ни, дори, когато искаме да отслабнем, пише „Дейли мейл“.
Учени от Британската фондация по хранене твърдят, че повечето от  отрицателните мнения за хляба са мит, разпространяван от телевизионните екрани.
Не е вярно и твърдението, че са се увеличили алергиите към глутена, който се съдържа в пшеницата.
Водещата изследването д-р Ан О`Конър е убедена, че  филията напразно е била демонизирана и обвинена за затлъстяването сред британската нация, което е действително сериозен проблем. Въпреки, че британците са се отказали от препечената филийка с масло, не са станали по-слаби, казват учените. .
Продажбата на хляб във Великобритания драстично е намаляла в последните три десетилетия, пише „Дейли мейл“. Ако през 1974 г. са купувани около 1,029 г хляб седмично на глава от населението, то миналата година количеството е спаднало на 700 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване