09/17/12 21:59
(http://e-vestnik.bg/)

Колко жалби трябват, за да ти обърне внимание МВР преди да те убият?

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо

Полицай убива хладнокръвно, шефовете му не знаели какво е замислил колегата им, иначе щели “да направят много неща”, но пък както не са знаели, така го предупредили малко преди убийството - на среща в… дискотеката !?!?

БЕСЕН СЪМ! И би трябвало всички да са бесни на министъра на вътрешните работи, който с бездействието си (не ми се иска да мисля, че е с действие!) е спомогнал полицията да се превърне в такава разпасана команда. Вижте сами за какво става дума:

Една млада жена е убита, при това от служител в МВР-управлението, в което се е опитала да се оплаче - малко преди убийството! - срещу заплахите му по неин адрес. Вижте тук обяснение как са се отнесли с нея в полицията (”Отпратили я, като казали да го стори в понеделник.”)

А шефът на РПУ-то дори се опитва да оправдае убиеца (”Пак според него Иво въобще не е бил в дискотеката, където Ивелина се е веселила с компания от 15 души.”)

Нещо повече, дори проправителствения “Всеки ден” съобщава още повече ужасяващи подробности, виж тук:

(”Полицейският командир на Иво се е срещнал с него в дискотеката преди убийството и също го е предупредил”, каза още комисар Иванов. Според него нищо не е подсказвало, че ще се стигне до фаталната развръзка. От полицията са щели да действат по друг начин и да направят много неща, ако са били усетили какво е замисли колегата им.”)

Защо лицето-министър не е излязло публично - така, както го прави по други поводи, за да обясни защо човек, който, по думите на шефа на ловешката полиция “не притежавал нужните качества, не бил контактен, не можел да работи в колектив” и е бил “тих, затворен в себе си, нерешителен, неконтактен и без приятели сред колегите си”, е бил оставен на работа в МВР?

Добре е да попитаме Цветанов КОЛКО ЖАЛБИ ТРЯБВА ДА ПУСНЕ ЧОВЕК, ПРЕДИ ДА БЪДЕ УБИТ, ЗА ДА МУ ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ В МВР?

Защо политическите тикви, които иначе не спират да говорят как се борят с престъпността, не са поискали оставката на министъра?

И защо опозицията не е поискала спешно заседание на Народното събрание, за да изслушат доклад на министъра и на премиера за това как “ни пази родната полиция”?

П.С. Както виждате, не само че от МВР продължават с лъжите си, но нещо повече - днес “24 часа” пуска материал, от който се вижда, че полицаят е отправял заплахи и към друга жена през… 2009 година! Вижте идиотията на българските т.нар. правоохранителни органи: “Тъй като заплахите са отправени в Плевен, преписката от Ловеч е препратена в Районна Прокуратура в Плевен. Престои да се установи какво е било постановено, заяви говорителят на Окръжна прокуратура в Ловеч Валентин Вълков.”

Аз мога да ви кажа какво е било постановено - че не е имало основания за повдигане на обвинения. Някой колега на полицая си е “свършил” работата на принципа “Гарван гарвану око не вади”.

А в това време лицето-министър лисва менчета с вода по случай първия учебен ден - поне такива снимки се въртяха из пресата. И никой не смее да го попита за случая, а ако някой посмее, ще се окаже, че виновна е тройната коалиция.

От страницата на Вени Марковски

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване