09/17/12 14:56
(http://www.klassa.bg/)

Концерт на Никола Конте и Стефаниа Дипиеро в България

На 6 октомври Никола Конте ще гостува в България в София Лайв Клуб. Това е второто му идване у нас. Той е диджей и продуцент от Бари, Италия, известен с въвеждането на иновативен стил на асид джаз. Музиката на италианеца съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика от 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. За ценителите на стойностните ритми Никола Конте е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните десет години.
Конте, който е възпитаник на класическата школа, е умът зад колектива от асид джаз възрожденците The Fez Collective (и бивш член на групата Fez Combo). Бандата е базирана в италианския град Бари, под лейбъла  Schema, който промотира техния специфичен подход към асид джаза.
Първият албум на Конте се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 година. Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит. Веднага е приет за музика на тогавашните високобюджетни реклами на автомобилите Acura. През лятото на 2001 година, албумът е лицензиран за разпространение в САЩ под лейбъла Street Lounge (ESL) и е леко променена версия на оригиналния албум Jet Sounds. Две години по-късно, през 2004 година, френският филиал на гиганта Blue Note Records издава следващия албум на италианеца - Other Directions.
Конте ще представи за първи път на българска сцена певицата Стефаниа Дипиеро. Комбинацията от дълбоката й любов към музиката и пеенето, отличителния тембър на гласа й, както и нейната силна и креативна персона, я отвеждат до продуцента от Бари. Гъвкава като изпълнител, певицата отваря възможности за изпълнение на широк спектър от стилове: джаз, скат, боса нова, фънк, соул, електро-хаус и други.
Билети могат да се закупят в мрежата на eventim.bg на цена от 10 лева, а в деня на събитието -
пл. България 1, НДК, подлез с фонтаните на цена от 15 лева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване