09/17/12 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Костов и Дянков на едно мнение: Искът на „Атомстройекспорт“ е смешен

Мисля, че искът на „Атомстройекспорт“ е провокация. Той е от такова естество, че едва ли ще бъде уважен от сериозен съд. Това каза в понеделник председателят на ДСБ Иван Костов на пресконференция в централата на партията.
Според Костов руският президент Владимир Путин се намира в „много тежко вътрешно и политическо положение“, тъй като е „сериозно конфронтиран“ с ЕС и ЕК.
„Срещу „Газпром“ започва процедура за злоупотреба с господстващо положение - това е нещо, което ние приказваме 10 години. Всичко, което ние сме казвали по енергийните въпроси, сега се сбъдва“, обяви Командира.
В същото време финансовият министър Симеон Дянков изрази подобна позиция в Русе, където участва в тържество по откриване на новата учебна година. Дянков определи иска на „Атомстройекспорт“ за 1 млрд. евро като „смешен“ и изрази убеденост, че ще падне в арбитражния съд.
Лидерът на ДСБ Иван Костов от своя страна коментира и цялостното състояние на българската икономика. „Тя е в състояние на депресия, с пренебрежимо ниско темпо на растеж, който може да е в резултат дори на статистическа грешка“, каза Костов.
 „Монополно високи цени на практика изтеглиха доходите от българската малка икономика, от стотиците хиляди дребни производители, и ги оставиха в трудно положение. Няма как да очакваме монополите да произведат растеж. Който злоупотребява с господстващо положение, не се развива“, категоричен е председателят на ДСБ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване