09/17/12 13:36
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: За първи път се направи прозрачен избор за нов Висш съдебен съвет

За първи път се направи прозрачен избор за нов Висш съдебен съвет и изслушване с концепции. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти в Хисаря, където участва в тържественото откриване на новата учебна година в СОУ „Христо Смирненски“. Много съм доволна, че това се случи, защото това освен знак за модерност, е знак за сериозен ангажимент за повече прозрачност, за повече откритост в независимата съдебна власт, каза Попова и пожела здраве, сили и много старание на колегите си, които ще отидат във ВСС.
Вицепрезидентът пожела на бъдещите членове на ВСС да им имат много доверие, за да се продължи напред със съдебните реформи.
На въпрос, какво ще изисква като вицепрезидент от висшите съдии, Попова отговори, че ще изисква това, което всеки граждани - да се съблюдава законът, да има прозрачност, хората да имат доверие в съдебната система.
Човекът, неговите права и неговите свободи, са висша ценност, посочи тя.
Попова бе попитана дали е склонна да уважи молбата за помилване на иконописеца Йордан Опиц, която се очаква днес да внесе Инициативен комитет.
С най-голямо внимание ще проучим случая, ще се събере комисията, ще дискутираме, ще проверим как стоят нещата и ако има основание за това както и всеки един подал при нас молба, ще има помилване. Но нещата трябва да се проверят и трябва да се види как стоят, каза тя.
www.focus-news.net

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване