09/17/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Откриха пешеходна пътека за 11 хиляди лева в Асеновград

11 хиляди лева са били отпуснати от Фонда „Безопасност на пътя” на МВР за новата пешеходна пътека, която бе открита днес в Асеновград. Това съобщи пред радио "Фокус" - Пловдив старши комисар Тодор Чонов, директор на полицията в Пловдив.
Пътеката е построена за няколко дни, тя е модерна, сигнализирана с бягащи светлини и специална настилка. Тъй като пътят е от републиканската пътна мрежа законът не позволява тя да е повдигната. Целта е недопускане на ПТП с пострадали деца, ученици и други участници в движението. МВР ще дари цялата тази сигнализация на община Асеновград, за да може да бъде поддържана. Полицията и общината са набелязали съвместен план в града да бъдат изградени още няколко такива пътеки на възлови кръстовища и близо до училищата, със звукова и светлинна сигнализация, каза Чонов. Доста пешеходни пътеки в Пловдив също имат нужда от подмяна на маркировката и по-добра сигнализация. Областната дирекция на МВР е подавала многократно сигнали до общинското ръководство за това и се надява да бъдат взети конкретни мерки по въпроса. Днес целият състав на полицията в Пловдив е съсредоточен близо до училища с цел осигуряване безпрепятствено придвижването на учениците в първия учебен ден.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване