09/17/12 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Стоян Братоев: Нормално е в метрото да тече при дъжд

В първата година на експлоатация на метрото е възможно да има още течове от фугите при новите метростанции в София. Това каза директорът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев пред БНР по повод протеклите от обилния дъжд в неделя нови участъци на метрото. Според Братоев това било нормално и така било навсякъде по света.
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев пък публикува снимка във "Фейсбук", на която се вижда как от тавана на метростанция "Джеймс Баучер" тече.
„Първи дъжд и новото метро протече, и то 12 метра под земята. Това поставя под въпрос качеството на цялото изграждане на метрото и неговата сигурност", коментира Кадиев.
Течове е имало и в метростанциите "Софийски университет" и "Младост". През зимата сериозен теч имаше и на станция "Сердика".
"Течът в подлеза на НДК е предизвикан от запушена с шума решетка и вече е отстранен. На станция "Джеймс Баучер" проблемът е, че все още не е довършено строителството на подземния паркинг, който се намира над нея. В момента се правят довършителни работи и рампата му не е отводнена, затова водата е навлязла по рампата върху перона. Има и протекло през една от фугите. Вземат се мерки през следващите дни рампата да бъде отводнена", обясни Братоев,
Това е огромен обект. Нека да кажем, че строителите и изпълнителите си носят своята отговорност. Там, където има проблем, трябва да го поправят, коментира и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване