09/18/12 00:19
(http://www.klassa.bg/)

3000 евро глоба за обида на Ромпой



На лидера на дясна британска евроскептична партия бе наложена днес глоба от 3000 евро за нанесена обида на президента на ЕС Херман ван Ромпой и белгийската държава по решение на Съда на Европейския съюз.

Съдът със седалище в Люксембург потвърди решението на Европейския парламент Найджъл Фараж, лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство, да бъде глобен с тази сума за изказването си от февруари 2010 г.

Тогава Фараж се обърна към Ромпой с думите: "Не искам да бъда груб, но вашето обаяние е като на мокър парцал, а външния ви вид - като на нискоразреден банков служител".

Същия ден британецът казал по адрес на Белгия, че "това изобщо не е държава".

На призивите да се извини Фараж отговорил, че би поднесъл извиненията си само на банковите служители по света, ако ги е засегнал.

Той отказал да се извини и на Белгия, в която по думите му няма нито една пълноценна политическа партия.

Когато европарламентът наложи глоба от 3000 евро на британеца, той обжалва това решение в Съда на Европейския съюз.

Размерът на глобата възлиза на парите, които британецът получава като депутат за десет дни (по 298 евро на ден). Това е максималната глоба, която има право да налага европарламентът, предаде ДПА.


http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5137211

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване