09/18/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

ВМРО поиска протестна нота срещу македонски филм

ВМРО поиска Външно министерство да изпрати протестна нота на македонското правителство за скандалния филм „Трето полувреме“. На пресконференция във вторник лидерът на воеводите Красимир Каракачанов определи лентата като явна провокация срещу България.
Според него това е македонска държавна поръчка, легитимирана от управленския елит на страната. По неговите думи, така съседите ни се опитват да изградят нов „идентитет“.
Макар и исторически фалшификат, оттук нататък филмът ще тръгне по различни конкурси, а с това антибългарската пропаганда и представянето на България в невярна светлина ще продължи, коментира Каракачанов. Затова и от външно трябвало да реагират с официална протестна нота.
Държавата ни да постави категорично въпроса, че ще преразгледа подкрепата си за съседката ни. „Този филм стана факт благодарение на мълчанието на българските институции”, се казва още в позицията на Красимир Каракачанов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване