09/18/12 21:14
(http://radiomilena.com/)

Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето място

Sampion1 Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоБългарската канадска борба записа уникално постижение на световното в Бразилия. Нашите си тръгнаха с три златни, три сребърни и два бронзови медала, което е най-доброто ни постижение в историята, съобщава armwrestling-bg.com.
Помориецът Емил Илчев зае пето място в категория до 100 кг.

Два златни, два сребърни и един бронзов медал спечелиха българските състезатели само в последния ден на 34-то световно първенство.В най-оспорвания и интересен мач в категория до 100 кг Красимир Костадинов победи световния и европейски шампион и носител на Световната армфайт купа от Стара Загора Арсен Лилиев от Русия.

Арсен не познаваше загубата от 2005 г., когато изгуби от друг наш състезател Цветан Гашевски.

Второто злато за деня беше спечелено от Христо Делиджаков в категория до 70 кг. На финала той победи руснака Дзидиев.

Георги Гайдарджиев и Стоян Големанов спечелиха сребърни медали на дясна ръка в категориите до 60 кг и до 90 кг, а при най-тежките в категория над 110 кг, Георги Цветков дублира бронзовия медал от лява ръка и с бронз на дясна ръка.

Цветан Гашевски зае четвърто място в категория до 75 кг.

Равносметката за българския отбор е освен тези три златни, три сребърни и два бронзови медала е и четвъртото място в отборното класиране.

 Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето място

bookmark Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоsvejo Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоgoogle Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоdelicious Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоstumbleupon Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоfacebook Феноменален успех за България на световното по канадска борба, помориецът Емил Илчев с пето мястоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване