09/19/12 21:54
(http://e-vestnik.bg/)

Бомба за Топлофикация! Искат ни 2000 лв. за отпреди 12 години, когато не сме били на този адрес

Директно си признавам, че ако някой ден чуя, че прелитащ през въздушното пространство на България бомбардировач случайно е изпуснал товара си над сградата на Топлофикация, то аз няма да изпитам никакво лошо чувство от този неприятен иначе факт.

Вчера, докато уточнявахме последни детайли по прехвърлянето на една партида от обект, който фирмата ни отдавна не ползва, към новия му наемател, те изведнъж в телефонния разговор казаха, че няма проблем, ама само трябва да платим едни малко над 2000 лева от 2000 година. Да де, казах аз, ама ние изобщо не сме били там през 2000 година - договорът ни беше от 2002 година. След кратко време за размисъл се обадиха отново и казаха, че колегите от отоплителния район (значи, не е лошо и над него да падне част от товарът) им казали, че при тях има договор за наем, от който е видно, че фирмата ни е държала този обект от 1992 година.

Естествено, поисках да се запозная с този договор, защото чудесно знам къде сме
се намирали в онези години, на което те с готовност обещаха след малко да ми го изпратят сканиран. Честно казано, в този момент силно се надявах наистина да ми изпратят такъв договор и след това да им заведа едно сладко дело за фалшификация на документи, но за техен късмет след 10 минути се обадиха, че в договора наистина пишело друга фирма, ама колегите й “си го водели на наше име”.

Толкова бях вбесен и сащисан от подобни нелепи обвинения, че дори не ми хрумна да им напомня, че задълженията ни от 2000 година (каквито вече съжалявам, че нямаме) могат да ги вземат и да си ги заврат отзад (въпреки че нямам никаква идея как се завира нещо нематериално и при това - отрицателно като стойност), защото те тъй или иначе са изтекли по давност преди може би 8 години.

Основният принцип на всякакви подобни бюрократични изчадия при общуването с клиентите им е “Ако мине номера!”. И понеже номерът не мина, бяхме поканени учтиво вече да направим прехвърлянето. Ааамаха!

От Фейсбук страницата на Stephan Yankov

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване