09/20/12 15:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Още половин милион лева за Перник след земетресението

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

515 400 лева допълнителни средства ще получат засегнатите от земетресението в Перник през май. Това реши днес Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

175 500 лева ще послужат за укрепване на храма „Свети Иван Рилски” в Перник. За основното училище „Архимандрит Зиновий” в Радомир пък са осигурени 98 120 лева от бюджета. Останалите средства ще отидат за възстановяване на опасни за обитаване сгради и за жилища на инвалиди.

В края на август Междуведомствената комисия отпусна малко над 1 милион лева за възстановяване на сградите, пострадали при силното земетресение. От тях 333 520 лв. са предназначени за възстановяване на сградата на 4-то СОУ „Св. Климент Охридски”. 411 142 лв. са предвидени за възстановителна помощ на граждани, а за разплащане на разходите по оценка на щетите – 76 800 лева.

През август перничани се оплакаха от лоша координация на властите. По думите им няма яснота и по отношение на конкретната сума, която ще бъде отпусната. „Говори се за суми между 11 и 13 милиона лева, а по медиите се пише за суми от 2 до 20 милиона лева“, коментираха те. 

Малко след това премиерът Бойко Борисов изпрати в Перник министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, за да координира отпускането на финансова помощ за пострадалите.

The post Още половин милион лева за Перник след земетресението appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване