09/20/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов опитва да разубеди полицаите за протеста

МВР преговаря с Дянков за заплатите на полицаите, става ясно от писмо на министър Цветанов до синдикатите и служителите на вътрешното министерство.
Ръководството на министерството е започнало преговори с министерството на финансите с цел получаване на отговор на поставените на срещата на 22.08.2012 г. финансови въпроси, уточнява в писмото си Цветанов.
В обръщението си министър Цветанов изразява своето удовлетворение от нивото на социалния диалог в министерството като посочва, че именно този диалог е предпазил ръководството на МВР в последните 3 години от допускане на някои управленски грешки.
От началото на 2011 г. до сега ръководството на министерството е провело 11 двустранни срещи, 5 многостранни срещи и 10 заседания на Съвета за социално партньорство, в това число 6 редовни и 4 извънредни. Това е ясен показател за наличието на социален диалог и отношението на политическото ръководство към него, посочва вътрешният министър.
Той заявява, че се отнася с уважение към правото на протестни действия и го оценява като „израз на гражданска зрялост", но подчертава, че като министър на вътрешните работи е длъжен да полага грижа за всички служители на министерството, да не допуска противопоставяния между социални групи вътре в министерството и между социални групи от различни министерства, за да гарантира, че МВР работи в услуга на гражданското общество.
„Вярвам, че служителите на МВР и обществото могат да оценят безпристрастно професионалното и финансово състояние на ведомството във времена на тежка икономическа криза. Протестните действия влияят негативно върху общественото настроение и върху авторитета на МВР-служителите. Най-добрата форма за решаване на спорове е диалог във формата на социално партньорство и обективно отчитане на съпътстващите фактори", посочва още Цветан Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване