09/21/12 12:22
(http://radiomilena.com/)

Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза – 2012”

112 300x199 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” В изложбената зала на Община Поморие (Обединен Детски Комплекс) предстои откриването на изложба – живопис на 20  художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза – 2012” . Органицаторите от Бургаската регионална туристическа камара, „ВалПрим Консултинг“ ЕООД и Националният съюз на художниците в Украйна канят жителите и гостите на Поморие на официалното откриване, което ще се състои на 22 септември (събота) от 17. 00 часа.

ПЛЕНЕРЪТ „БЪЛГАРСКАТА ЛОЗА” 2012 С ПЛАНОВЕ ЗА ТВОРЧЕСКИТЕ ИЗЯВИ ЗА 2013 ГОДИНА

10 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

Пленер „Българска лоза” отбелязва второто си издание с изложба на 18 художника от  Украйна – Керч, Харков, Киев, Полтава, Лвов и Закарпатието. Тазгодишното издание на пленера събра представители на най-големите художествени школи на Украйна – академиите в Киев, Харков, Лвов.

Организаторите на пленера – Бургаската регионална туристическа камара, Валприм Консултинг ЕООД и Националния съюз на художниците в Украйна, поставиха началото му през есента на 2011 година. Пожелаха си посятото семенце на творческо общуване между художниците да пусне трайни корени в почвата на българското гостоприемство, да бъде подхранвано от вечния стремеж за креативност и да дарява радост от съ – творяването.

13 300x199 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” Първото издание на пленера е минало, а споменът от него е запечатан в първия каталог на „Българската лоза” и в картините, вдъхновени от българската природа.

„Най-голямото потвърждение, че сме на прав път – твърди кураторката на пленера – Татяна Мялковска, е че само година по-късно,  желаещите да участват в него са много повече и ми се наложи да направя сериозен подбор, за да оформя добре балансирана група от сериозни творци, представители на различните стилове в живописта.”

Едно от ярките присъствия е това на младата и изключително талантлива художничка от  Киев – Инна Панталемонова

Смели, ярки и експресивни – платната и са завладяващ емоционален разказ за чудни градове и места,  за преживяни или предусещани вълшебства.

„Без съмнение Ина  е сред онези художници на новата епоха, които ще красят не една престижна галерия на Европа, света и родната ни Украйна”, твърди проф. Никола Богданец, преподавател в Киевската художествена академия и отдавна утвърдено име в живописта на Украйна.

Колекцията от картини, създадени по време на пленера блести с акварелите на Анатолий Казмирук от Дубно и лесно разпознаваемите по стил и тематика картини на Татяна Мялковска, Луцк.

„Най-големият успех за Пленера, смята Бойчо Автов – един от организаторите му, е че самите художници вече мечтаят и планират следващата си среща, тук при корените на българската лоза, както и как да развием и разширим формата му, за да се превърне в място за интеркултурен обмен и общуване. Плановете са през 2013 година освен изявите на професионалните художници, пленерът да се обогати със секции за художници любители и детска художествена практика.

14 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

И тъй като не е възможно с няколко кратки изречения да опишем  многообразието на форми, енергия и колоритност, създадено от художниците – каним всички Вас, търсачите на красота и хармония да посетите изложбата „Българската лоза” 2012. Тя ще бъде открита на 22 – ри септември в Поморие, в Общинската изложбена зала при Обединен Детски Комплекс в стария град.

Изложбата включва картини и етюди от масло и акварел, иконопис, рисунки върху дърво и плат.

Различните техники изпълват  платната, за да покажат не само разнообразието на стиловете в изкуството, но и това на артистичното възприятие и претворяване в цвят и форми. Различни и дори разнопосочни, търсенията на художниците са обединени от стремежа към красота и нейното споделяне с платното, а след това и със зрителите.

20 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

 22 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

25 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

26 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

 Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012”

bookmark Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” svejo Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” google Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” delicious Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” stumbleupon Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” facebook Откриват изложба–живопис на 20 художници, участници в ежегодния пленер „Българската Лоза   2012” Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване