09/23/12 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Общината прави шумоизорилащи стени на околовръстното и на бул. Акад. Ив. Гешов“

Столичната община планира изграждане на шумоизолираща стена по участък от Южната дъга на Околовръстния път. Това съобщи в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова, която поздрави участниците във фестивала „Спорт, здраве и активно дълголетие" в Борисовата градина.
Стената ще бъде изградена в района, в който живеещите се оплакват най-много от силния шум.
„Договорихме се, че Общината ще направи проекта, а АПИ ще инвестира, така че ще бъде изградена такава шумоизолираща стена. Шумоизолираща стена ще има и на бул. „Акад. Иван Гешов", като тя трябва да е готова до края на годината“, каза още Фандъкова.
Над 100 хиляди души на ден пък вече се возят по втората линия на метрото, каза кметът. „Разчитаме, че и следващите влакове ще можем да закупим с безвъзмездни европейски средства. Надявам се до няколко месеца да имаме вече и обявена поръчка", уточни тя.
Докато беше в Борисовата градина, кметът се натъкна на голяма глутница от бездомни кучета. Това предизвика въпроса какво ще се случва с бездомните животни след отварянето на новия приют за 1000 кучета на 1 ноември: „Ще започне масираното прибиране на глутниците, без значение дали някой иска да се грижи за тях на улицата. Онзи ден прибрахме от „Слатина" една голяма глутница в приюта в Сеславци“, заяви Фандъкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване