09/23/12 11:36
(http://radiomilena.com/)

Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВР

Производители на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) и заети във ВЕИ сектора ще проведат протестен митинг в понеделник, 24.09.2012 г. Протестът е с начален час 9.30 ч. и ще се състои пред сградата на ДКЕВР на бул. Дондуков 8-10.
Организатори на проявата са малки български производители на електроенергия от ВЕИ. Сдруженията на бизнеса в сектора, вкл. Българска фотоволтаична асоциация (БФА), ще подкрепят протеста. Очаква се няколко стотин граждани от София и страната да изкажат своята гражданска позиция срещу административния произвол и облагодетелстването на монополите ЕВН, ЧЕЗ, Енерго-Про и ЕСО. Искането на ВЕИ производителите е да бъде отменено незаконното решение на ДКЕВР, което отнема между 10% и 39% от приходите им и ги прехвърля на електроразпределителните дружества. Напомняме, че ДКЕВР обвини именно новите ВЕИ проекти за повишението в цената на тока с 13,6% от 01.07.2012 г., преди да пренасочи значителна част от събраните средства към ЕРП-тата.
Протестиращите настояват за среща с министър Делян Добрев и с премиера Бойко Борисов, на която да получат гаранции, че държавата няма да налага репресивни мерки спрямо тях в бъдеще.
 Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВР

bookmark Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРsvejo Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРgoogle Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРdelicious Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРstumbleupon Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРfacebook Протест на ВЕИ производители пред ДКЕВРСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване