09/23/12 13:51
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА и „Локомотив“ (София) също летели с правителствения самолет

Освен „Тигрите“ от Бистрица, с правителствения Еърбъс са летели и елитните ЦСКА и „Локомотив“ (София). Това показва справката на шефа на Авиоотряд 28 кап. Пенчо Пенчев до премиера, с който bTV разполага.
Причината истината да излезе наяве е, че са забавили плащания по фактури
ЦСКА са ползвали самолета най-малко три пъти - за гостуванията си в Уелс и Истанбул през 2010-а и за пролетна подготовка миналата година. През юли 2011 Локомотив София пък е пътувал до Полша за мач с футболния отбор Шльонск. Един такъв полет им струвал между 20 000 и 30 000 лева
Полетите със спортисти били традиция още от предишни правителства.
Така и премиерът обясни причината да даде правителственият самолет да превози неговите "тигри"  „Витоша“ (Бистрица).
„И затова ги даваме да се возят който ги поиска, просто да не стоят на земята. Иначе трябва да пратим пилотите да летят с други авиокомпании, щото не могат да наберат часове“, обясни премиерът Бойко Борисов на 14 септември.
Пилотите на Авиоотряда винаги са поддържали форма на самолети на други авиокомпании. Докладът до премиера показва, че те са пролетели 5-6 пъти повече часове с други оператори, отколкото с държавните самолети и хеликоптери.
Според годишните доклади големият Ербъс А319 лети около 70 пъти или 140 часа годишно. Много по-често авиоотрядът вдига във въздуха 9-местният Фалкон и хеликоптера Аугуста, който взе от Гранична полиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване