09/24/12 15:58
(http://www.klassa.bg/)

Новият посланик на САЩ ще ни помага за по-добра съдебна система

Новоназначеният посланик на Съединените щати в София Марси Рийс ще подкрепя усилията на България за подобряване на съдебна система. Във видеообръщение към българите в You Tube Рийс разказва, че през последните две години е имала честта да ръководи две американски мисии на Балканите и да служи като заместник-преговарящ по договора с Русия за контрол на въоръженията. "Като посланик ще използвам целия си опит, за да запозная повече американци с ползата да правят бизнес в България, да разширя нашето сътрудничество в областта на сигурността и да подкрепя усилията на България за подобряване на съдебна система", заявява Рийс. В обръщението си новият посланик изразява нетърпението си да се запознае с българската природа, култура и история. До момента тя бе главен помощник-държавен секретар по ядрените въпроси. В миналото тя бе заместник-преговарящ в разговорите с Руската федерация за постепенно намаляване на стратегическите оръжия.
Марси Рийс има 31-годишен опит в Европа, Карибския регион и Близкия изток. Тя е специалист по национална сигурност и политическо-военни въпроси. Има опит в работата с НАТО, Балканите и Ирак. Тя бе ръководител на мисията в Косово и посланик на САЩ в Албания. Говори турски, испански и френски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване