09/24/12 08:36
(http://radiomilena.com/)

Президентът издигна Бокова за втори мандат

irina bokova 300x224 Президентът издигна Бокова за втори мандатПрезидентът Росен Плевнелиев издигна официално кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален секретар на ЮНЕСКО.

В Ню Йорк българският държавен глава се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който изтъкна ролята на България за намиране на мирен изход от кризата в Сирия, предаде БНР.

Плевнелиев е на работно посещение в Съединените щати за участие в 67-та сесия на Общото събрание на ООН, която се провежда в Ню Йорк.

На 25 септември българският държавен глава ще направи изказване пред Общото събрание на ООН, а програмата му предвижда редица двустранни разговори с държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Той се срещна в Ню Йорк с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун и участва в официалното откриване на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън.

Президентът откри учебната година на българските училища в Ню Йорк и отбеляза Деня на независимостта на страната ни с българската общност там. /frognews.bg/

 Президентът издигна Бокова за втори мандат

bookmark Президентът издигна Бокова за втори мандатsvejo Президентът издигна Бокова за втори мандатgoogle Президентът издигна Бокова за втори мандатdelicious Президентът издигна Бокова за втори мандатstumbleupon Президентът издигна Бокова за втори мандатfacebook Президентът издигна Бокова за втори мандатСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване