09/25/12 11:22
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха Пуйката, остава в ареста


На 34-годишния В.Р.- Пуйката е наложена постоянна мярка "задържане под стража", издирван от пернишките криминалисти във връзка с извършен грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В.Р. беше обявен за общодържавно издирване във връзка с грабеж, извършен на 21 май тази година. Около 4 часа в полицията беше получен сигнал за двама маскирани и въоръжени, които разбили входни врати на офиси на сграда в центъра на Перник. От едно от помещенията бе разбита метална каса и изнесена в двора на фирмата. След като маскираните бяха забелязани от охраната, единият от тях произведе изстрел с пистолет срещу гарда - за щастие без последствие за охранителя. След инцидента двамата неизвестни се оттеглиха в неизвестна посока със сумата от около 10 000 лева.
Служителите на реда извършиха оглед на местопроизшествието и предприеха оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите. След непрекъсната работа и проведени множество процесуално-следствени действия, те стигнаха до криминално проявения В.Р. - Пуйката. На 4 юни т.г. той бе обявен за общодържавно издирване. Първите криминалистически регистрации на В.Р. са от 1992 година като непълнолетен, когато е извършил кражби от лавки и магазини. След това е довеждан многократно в поделенията на МВР за различни престъпления. В периода 2001 – 2004 г. срещу него са водени разследвания за кражби на автомобили.
През 2007 г. 34-годишният мъж е заподозрян за кражбата на голяма сума пари от инкасов автомобил в София, последвали подозрения за извършени от него кражби на метални каси от офиси на фирми с големи суми пари, както в Перник, така и в страната. В.Р. е осъждан за кражба и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства. Пернишкият районен съд му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". /БГНЕС /

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване