09/25/12 11:58
(http://www.klassa.bg/)

Ил Диво готови да взривят София

На 25 септември в зала 1 на НДК от 20.00 часа ценителите на музиката ще имат възможност да се насладят на неповторимите изпълненията на групата ИЛ ДИВО. Концерта им, който е за първи път в България се организира със съдействието на музикално-продуцентска компания Жокер медиа.

Турнето на групата  минава през почти цяла Европа и завършва във Венецуела. България е една от дестинациите.
Българската публика ще има възможност да се наслади на  отбрана част от хитовия репертор, като ще изпълнят 26 произведения под съпровода на Софийска филхармония, които вече започнаха усилено репетиции. Диригент е Simon Chalk, Арт директор - Andrew Small.
На сцената с квартетът ще свири китариста Жоро Янев от бившата група „ Каффе“ , който работи с едни от най-добрите български изпълнители Мария Илиева, Белослава, Графа, Любо, Лили Йончева. Участва в записи с Теодосий Спасов, Мишо Йосифов, Стефан Вълдобрев и др.



Невероятен интерес към събитието проявиха от Матиа Базар, които в момента са в България, работейки по проект-групата  притежаваща най-богата колекция първи  награди в най-престижния италиански музикален форум - фестивалът Сан Ремо, обявени и за една от най-елитните и новаторски групи в италианската популярна музика,която няма аналог както в Италия,така и в света, предвид специфичното им звучене и атрактивната им интерпретарорска и сценична презентация. Оказа се,че те са едни от най-големите фенове на ИЛ ДИВО и ще присъстват на концерта.

Като феномен ИЛ ДИВО бяха отличени в РОЯЛ АЛБЪРТ ХОЛ за „ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ДЕСИТИЛЕТИЕТО“- това е един безпорен успех на световния класичеки квартет с тенор Урс Бюлер ( Швейцария), баритон- Карлос Марин( Испания), поп - Себастиен Изамбард( Франция) и тенор Дейвид Милър (САЩ).

През 8-те години, които са следвали с изумителен пробив ИЛ ДИВО продължава да твори и
събира милиони фенове по целия свят.
Към днешна дата са продали повече от 25 млн. албума, 150 златни и платинени дискове, над 2 млн. концертни билети.

Сега ИЛ ДИВО възприемат нови творчески предизвикателства, като прекарват последните 18 месеца в звукозаписно студио подготвяйки нов албум- GREATESTS HITS COLLECTION, включващ песни от осем годишната им кариера , както и 4-ри нови. Очаква се да излезе през ноември.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване