09/25/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Като напусне Белия дом, Обама иска да е пак учител

Барак Обама иска да се завърне към учителската професия, след като напусне президентството. Пред телевизия Ей Би Си Обама признава, че преподаването му липсва , но приоритетът сега му е да спечели втори мандат в Белия дом. Преди да влезе в Сената, Обама бе 12 години преподавател по конституционно право в Чикагския университет.
Кандидатът на демократите на изборите през ноември участва заедно със съпругата си Мишел в токшоу на Ей Би Си "The View",  заедно с известни телевизионни журналистки като Упи Голдбърг и Барбара Уолтърс. Целта е да привлече зрителките за избиратели, отбелязва Би Би Си. Предаването е записано и ще бъде излъчено във вторник, няколко часа след като съпругата на Мит Ромни ще участва на живо в шоуто на Джей Лено по Ен Би Си. По този повод от щаба на съперника на Обама - републиканецът Мит Ромни се подиграха, че той се задоволява да се появи на запис.
Барбара Уолтърс го попита като какъв се вижда след президентството и той отговори, че иска да работи с деца. После уточни „ Не съм сигурен, че това трябва непременно да стане в класната стая, но идеята е да обикалям в различни градове и да помагам за обучението и да давам на младите хора чувство за способност и перспектива.
Когато журналистката предположи, че жена му Мишел може  да се кандидатира за Белия дом, Обама се съгласи, че тя ще бъде „ужасна, но темпераментна“. Самата Мишел го потвърди, обяснявайки, че тя „няма търпението, за да бъде президент на САЩ“.
Обама пристигна за кратко в Ню Йорк заради откриването на годишната сесия на Общото събрание на ООН. За разлика от предишни години, в програмата на президента не са включени срещи с други чуждестранни лидери, няма да има такава и с израелския премиер Бенямин Нетаняху.
Мит Ромни определи това като „много обезпокояващо“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване