09/25/12 13:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Провал на изслушването за Борисов в европейската комисия „Антимафия“

В понеделник Координационният съвет на Специалната комисия по организирана престъпност, корупцията и изпирането на пари (CRIM) към Европейския парламент е решил да не провежда изслушване за тъмното минало на Бойко Борисов.

Блогърът Асен Генов твърди, че са надделели гласовете на Европейската народна партия.

Зелените евродепутати са можели да обърнат ситуацията, но са нямали представител на гласуването, информира Генов и призова партия Зелените да се свърже с депутата Барт Стаес, който може да поиска прегласуване.

Специалната комисия по организирана престъпност, корупцията и изпирането на пари към Европейския парламент (CRIM) беше сезирана от журналистите Атанас Чобанов и Асен Йорданов и от правозащитника Петър Пенчев от Асоциацията за свободно слово “Анна Политковская” за подозренията за криминално минало на премиера Бойко Борисов, които се разкриват в американските дипломатически доклади, както и в обясненията на подсъдимите Васил Костов – Кеца и Сретен Йосич.

В сигнала се настоява Комисията да проведе публично изслушване на свидетели, сред които Джулиън Асанж за автентичността на докладите, изтекли в Wikileaks, разследващия журналист от Тагесцайтунг Джон Гетс, разкрил че информацията за Борисов е подадена от ЦРУ, подсъдимите Васил Костов – Кеца и Сретен Йосич, зам.-директора на ОЛАФ Васил Киров, директора на Европол Роб Уейнрайт и премиера Бойко Борисов.

Чобанов, Йорданов и Пенчев се позовават на разкритията в два дипломатически доклада на посланик Джон Байърли, в които пише, че американската служба SIMO идентифицирана впоследствие като ЦРУ е потвърдила връзка на премиера със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини.

Междувременно Борислав Сандов от партия Зелените съобщи, че ще се свържат с евродепутата Барт Стаес, за да разберат каква е причината, заради която не е присъствал на Координационния съвет на CRIM.

При Кординационния съвет Европейската народна партия има един глас. Координаторите са по един от всяка партия. ЕНП не може да блокира подобно изслушване самостоятелно. Искам да видя кой е подкрепил ЕНП, заяви пред OFFNews.bg евродепутатът Светослав Малинов.

The post Провал на изслушването за Борисов в европейската комисия „Антимафия“ appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване