09/25/12 11:52
(http://www.klassa.bg/)

Румяна Коцева представя българските евъргрийни на 6 октомври

На 6 октомври от 17:00 ч., Борисовата градина ще се изпълни с вечно зелени песни, които ще разцъфнат на сцената на лятната естрада на парка. 60-те години ще оживеят чрез емблематични и незабравими хитове на българската поп музика като „Замълчи, замълчи“, „Любовта е море“, „Една българска роза“ и др., изпълнени от момичетата и момчетата от вокалното студио по поп и джаз пеене на певицата Румяна Коцева. В продължение на час и половина бурни страсти, несподелени любови, приети разочарования, гордост и родолюбие ще вълнуват и ще събуждат нови емоции или спомени у столичани, наслаждаващи се на софийската златната есен на открито.

 

Проектът е поредица от ученически концерти, имащ за цел да представи в нов вариант образците на българската поп музика от различни етапи на нейното развитие и да предаде на съвременните млади хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Съвременните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозните постижения на тези все така живи творби, които да се превърнат в един мост между поколенията.

В подкрепа на проекта певицата Румяна Коцева ще събере на една сцена най-първите звезди на българската естрада с най-младите им последователи. Учениците ще се срещнат и запознаят лично с първите доайени на българската поп сцена: ИРИНА ЧМИХОВА, МАРГРЕТ НИКОЛОВА, МАРГАРИТА РАДИНСКА, МИМИ НИКОЛОВА, ЛИАНА АНТОНОВА, ГРЕТА ГАНЧЕВА и БОРИС ГОДЖУНОВ и ще имат възможността да изпеят заедно хитовете на 60-те години.

За всички гости и изпълнители, Здравко Петров, преподавател в Музикалната акадмия, ще изнесе кратка лекция за развитието на жанра и неговите успехи през този период.

Срещата ще се състои в събота, на 29.09. от 17.00 ч. в читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.” (бул. „Витоша” № 109).

 

„Българските евъргрийни от 60-те“ е първият от поредицата концерти, организирани от Музикално-издателска къща „Студио Артес“, със съдействието на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.”

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура“ 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.

 

 

Ще се радваме на вашето присъствие на 06.10.2012 г. /събота/ на концерта в Борисовата градина, вход свободен. А за да потвърдите участие в срещата на 29.09.2012 г. моля обадете се на Румяна Коцева, тел. 0888 220721 или изпратете имейл на studio.artes@abv.bg

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

РУМЯНА КОЦЕВА е певица с повече от 30 години на сцената. Магистър по поп и джаз пеене на Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Преди това е завършила Културознание и Музикознание в Лайпцигския университет, Германия. Била е солистка на Ансамбъла на Строителните войски в продължение на 15 години, награждавана многократно за постигнати успехи. Носител на „Дамски кръст” на Министерството на отбраната. Има повече от 2000 концерта в страната и по света, многобройни участия в радио и телевизионни програми, издадени 6 албума с песни, един от които – по собствени текстове. Участник и лауреат на международни фестивали, между които Сопот (Полша), Росток (Германия), „Златния Орфей”, „Бургас и морето”. През последните години се занимава активно и с преподавателска дейност, като създава собствен клас по поп и джаз пеене.

СТУДИО АРТЕС”

Музикално-издателска къща „Студио Артес” ЕООД се занимава с продуциране и издаване на музикални събития и продукти, както и с музикално обучение на деца и младежи. През 2005 г. тя изцяло продуцира и издава компактдиска „Вечните коледни песни на български език” – световни коледни песни с оригинални симфонични аранжименти от Румен Бояджиев-син, представени от Румяна Коцева, някои – в дует с Васил Петров, с авторски текстове на певицата. През 2007 г. „Студио Артес” е продуцент на албума „Мистично” на Румяна Коцева. През 2011 г. фирмата участва активно заедно с „Контрапункти” и фондация „Музика Вива” в организацията на концертите „ФСБ Симфони”. През 2011 г. създава концертния спектакъл „Мюзикълите на Бродуей”. През 2012 г. има спечелени творчески проекти към МУЗИКАУТОР и Столична община – по програма Култура.

През последните 10 години фирмата участва неизменно в благотворителна дейност по организиране и провеждане на абитуриентския бал в София на децата-сираци от всички домове в България, съвместно с фондация „Майка Мария”.

 

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване