09/25/12 13:35
(http://www.klassa.bg/)

Снабдяват руските дипломати с бронежилетки

Външното министерство на Русия предложи рязко да се засили охраната на руските посолства, намиращи се в страни със сложна социално-политическа обстановка. В проекта, за управление на дипломатическите кадри до 2020 г. , до който се е добрал в.“Известия“ е включено закупуване на бронирани коли  и на индивидуални средства за защита като бронежилетки.
Засилването на мерките за сигурност е обосновано не само с изострената обстановка в редица страни, но и с терористичната активност, ръста на наркотрафика и заплахата от природни и техногенни катастрофи, се казва в документа.
В най-рисковите страни ще се купува земя, за да се строят охраняеми офиси и жилищни комплекси за служителите на руските дипломатически мисии. Ще се наемат местни и руски охранителни фирми. Ще се инсталират и кодирани канали за връзка при кризисни ситуации.
В последно време, особено в мюсюлманските страни по света, зачестиха нападенията над американски и европейски посолства. На 11 септември в Бенгази бе убит посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и още трима  негови колеги.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване