09/27/12 11:20
(http://radiomilena.com/)

Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”

Възложил на специалните служби и на колегите в парламента да се провери колко са сериозни намеренията на заявилите инвеститорски интерес към АЕЦ „Белене”. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът бе категоричен, че компанията трябва да покаже, че е сериозен инвеститор. Инвеститорът трябва  да поеме всички загуби, натрупани по осъществяването на проекта, включително и иска от руската страна, и не трябва да иска държавна гаранция за централата, предаде КРОСС.

Имаме над 1 милиард евро искане. Казал съм на Делян Добрев, че преговорите се водят в парламента. Ако заявилите инвеститорски интерес покрият всички загуби, които сме понесли през годините, ако депозират 200 милиона долара и евро, те ще бъдат приети, каза още Бойко Борисов.

 Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”

bookmark Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”svejo Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”google Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”delicious Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”stumbleupon Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”facebook Борисов прати спецслужбите да проверяват инвеститора за „Белене”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване