09/27/12 10:06
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Борисов се жалва пред шефа на ОЛАФ за делото „САПАРД“

Пред директора на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер премиерът Борисов е изразил притесненията си, свързани с оправдателната присъда на Марио Николов по делото „САПАРД“.

Това заяви самият Борисов след проведена среща с Кеслер.

Делото “САПАРД” предизвика истински смут, след като на 21 септември Софийският апелативен съд оправда Марио Николов и всички останали подсъдими по всички обвинения.

Процесът прикова вниманието на Европейската комисия и няколко часа след излизането на присъдата говорителят на ЕК Марк Грей заяви, че ще следи развитието по делото на следваща инстанция.

Както се очакваше, премиерът е запознал директора на  ОЛАФ и с подробности около сделката за АЕЦ „Белене“, въпреки че в средата на септември Европейската служба отказа да води разследване по темата.

Мотивите на ОЛАФ бяха, че не разследва държавни проекти, какъвто е „Белене“.

Борисов и Кеслер са обсъдили и идеята за назначаването на европрокурор. Двамата са единодушни, че създаването на такъв пост ще е от полза в борбата с престъпността в Европейски съюз.

Основна тема на срещата, която се проведе в Министерски съвет, е била борбата с корупцията и контрабандата в страните-членки.

Джовани Кеслер изрази тревога, че организираната престъпност в ЕС се увеличава.

„Има много добро сътрудничество с българското правителство с другите страни-членки и служби на ЕС срещу тези престъпления“, похвали работата на България шефът на ОЛАФ.

Кеслер е на двудневна визит у нас по покана на вътрешния министър Цветан Цветанов.

След посещението в Министерски съвет Кеслер ще има работна среща и с главния прокурор Борис Велчев.

Той ще се запознае отблизо с работата на дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз“ (АФКОС).

The post Борисов се жалва пред шефа на ОЛАФ за делото „САПАРД“ appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване