09/27/12 11:54
(http://radiomilena.com/)

Месото ще поскъпва, но не много… няма да има кой да го купува

meso1 Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваПрогнозите за цените на млечни и месни продукти са, че ще скачат заради скъпите фуражи. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на първия земеделски бизнес форум в хотел „Хилтън”.

Той прогнозира, че вероятно ще поскъпнат и колбасите, но не се нае с конкретна прогноза.

Същото се отнася и за млечните продукти. Животновъдите, месо и млекопреработвателите са изправени пред фалити заради скъпите фуражи. Сериозно поскъпване на продуктите не може да има, защото потребелението е свито и едва ли хората могат да поемат по-високи  цени, допълни министърът.

Председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев, обяви че при ръст от 30 % на суровините, колбасите могат да поскъпнат с 15%. Не знам дали обаче някой може да си го позволи, допълни той.

Министър Найденов е поставил въпроса и в Брюксел на последното заседание на Съвета на министрите по земеделие. България и още пет страни са притиснати от запасите на фуражи в ЕС заради сушата. Другите засегнати държави са Унгария, Словения, Португалия и Италия, освен това и от високите цени на  суровините.

По отношение  на цената на хляба министър Найденов коментира, че няма основания за поскъпване, тъй като на американския пазар пшеницата е поевтиняла с 8-10%  и вече е 319 долара за тон. /frognews.bg/

 Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купува

bookmark Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваsvejo Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваgoogle Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваdelicious Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваstumbleupon Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваfacebook Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купуваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване