09/27/12 09:57
(http://www.klassa.bg/)

Станете птица: интерактивна изложба

Една от целите на изложбата е да инициира мост между творците и администрацията на културата. Да приближи администратори, куратори и мениджъри в областта на културата към живото изкуство.

И всеки посетител да има възможност да рисува, да промени пространството и да пипне и промени произведенията или да се движи из тях или да ги използва като удобно място предразполагащо към съзерцание.

Всеки художник участник в изложбата е предложил интерактивна творба, тоест предложил е съавторство или диалог с публиката в творбите си.
Но се надяваме на интерес и участие на всякаква публика.

Може би радостта и лекотата, която носи живото изкуство, да събудят душите и променят съзнанието както на обикновенната публика , така и на хората които администрират културата.
Надеждата е, че като влязат в кожата на твореца, администраторите отговарящи за култура може да заобичат това което творецът прави и да започнат да му помагат.

В изложбата са включени:
• статична птица съзерцател - облегнете се на нея и съзерцавайте света, забравяйки за гравитацията
• място за летене в ято - пространство където можете да събуете обувките си и да се движите представяйки си че летите без да се блъскате в другите летящи, така както правят птиците
• облаци за дорисуване: направете ваш някой облак който изглежда безличен, но като го дорисувате ще стане ваш и уникален
• може би ще можете да си играете с облаче хванато от едно дете и затворено в буркан, ако детето иска да ви го отстъпи.

От 11 до 7 в понеделник, 22ри Октомври всички администратори на Българската култура са поканени да творят и да се радват на изкуството правейки го!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване