09/27/12 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Френският вътрешен министър откри джамия и заплаши ислямистите с експулсиране

Министърът на вътрешните работи  на Франция Манюел Валс откри Голямата джамия в Страсбург в присъствието на 1200 гости, предаде АФП. На излизане от храма той заяви, че
няма да се поколебае да „експулсира тези, които, позовавайки се на исляма, заплашват сериозно обществения ред и не уважават законите и ценностите на републиката“.
„Проповедниците на омраза, привържениците на мракобесието, интегристите, всички, които оспорват нашите ценности и институции и отричат правата на жените - те нямат място в републиката ни, каза Валс. Той подчерта, че ислямът не е расизъм и фундаментализъм. И призова  мюсюлманската общност във Франция  да не се поддава на провокации. Валс имаше предвид  призивите за демонстрации във Франция по повод антислямския филм от САЩ  и карикатурите на пророка Мохамед в  „Шарли ебдо“.
Според вътрешния министър е дошло времето ислямът във Франция да решава заедно с държавата истинските проблеми като финансиране на местата за молитва и обучението на имами и проповедници французи, което да става с френски пари.
Съветът на мюсюлманите във Франция, който бе създаден от Никола Саркози през 2003 г. е в пълен хаос, отбелязва „Експрес“. Напуснаха го двете най-важни организации – Голямата джамия в Париж, близка до Алжир и Съюзът на ислямските организации във Франция, свързан с Мюсюлманските братя. Съветът все още е доминиран от мюсюлмани, близки до Мароко.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване