09/28/12 17:46
(http://www.klassa.bg/)

2 млн. лeва ще струва въвеждането на обслужване „на едно гише“

Над 2 млн. лв. вероятно ще струва анализът на нормативната уредба за въвеждане на обслужването „на едно гише“ в държавната администрация. В сумата се включва и изработка на софтуер, както и обучение на 50 служители.
Това стана ясно след като в Министерския съвет бяха отворени ценовите оферти на желаещите да консултират държавата по проект, който е част от оперативна програма „Административен капацитет“.
Документи за участие са подали пет фирми, като най-вероятен победител ще е дружеството „ТехноЛогика“, което предлага цена от 2 016 600 лв. с ДДС. Комисията е дала на фирмата максималните 100 точки по показателя „Техническа оценка“, който носи най-голяма тежест – 60%, от общата оценка. „ТехноЛогика“ спечели и един от лотовете за изграждане на електронното правителство.
На второ място по техническа оценка с 99,08 т. е ОАУ-МС, които искат 2,16 млн. лв. Най-ниска е предложената цена от обединение „Сиела-Апарта-НюЛайн“ - 1,48 млн. лв. Офертата им обаче е получила оценка от 72,42 точки.
С най-ниска оценка е обединението „Информационно обслужване – БулСиАй“ - 69,58 т., като тяхната цена е 1,94 млн. лв.
Последният участник – обединението АДЕР, пък изобщо не е допуснато до търга.
Предстои комисията да определи победителя, който ще реши кои точно услуги гражданите ще могат да получат на едно гише.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване