09/28/12 10:29
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Борисов навъртал часове за военните пилоти

Само през тази година премиерът и негови министри са използвали на два пъти военно-транспортния самолет “Спартан” и 12 пъти са летели с вертолет “Кугър”.

Тези полети са с обща продължителност 50 часа и 55 минути и струват на МО 251 569 лева, съобщава Mediapool, като се позовава на документи на Министерството на отбраната. 

“Това е плюс за министерството, в смисъл такъв – и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят. Те изпълняват определен нальот, имат свой план. Този определен нальот и план те го правят – дали ще има пътници и пасажери или няма да има пътници и пасажери, те са длъжни да го направят, за това те получават заплата”, коментира днес пред журналисти военният министър Аню Ангелов, като поясни, че не е наясно дали тези полети са платени или не.

Ангелов каза още, че всички министри, които ползват хеликоптерите, трябва да заплащат от бюджета на съответното министерство или ведомство, включително и Министерски съвет. По думите му изключение правят случаи при бедствия и аварии, на терористични актове, както беше случаят със Сарафово, в случаи на трансплантации на органи и при други случаи, когато се касае за човешки живот. В онези случаи на бедствия и аварии се заплащат от Междуведомствената комисия за ликвидиране на последствията. Само когато се използват от МО и от неговите структури само тогава не се заплащат. Министърът каза, че не може да отговори дали са платени или не и не знае за каква сума става въпрос. По негови думи до края на бюджетната година сигурно ще ги платят.

The post Борисов навъртал часове за военните пилоти appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване