09/28/12 21:01
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Ден на преподобни отшелник Кириак Отшелник

Кириак се родил в Коринт в семейството на свещеник. Още като малък го направили четец в съборната църква. Когато навършил 18 години, изпратили любознателния младеж в Йерусалим, за да се поклони на светите места. А после постъпил в манастир.

След време Кириак отишъл в Палестинската пустиня, където срещнал преподобни Евтимий Велики. Той го посветил в подвижническия живот. И следващите десет години Кириак прекарал в усамотение и пълна отдаденост на Бога.

За да избяга от човешката слава, добродетелният християнин сменял често местата на своето пребиваване. Учител на монаси, лечител на болни, утешавал скърбящи и спасител на онеправдани, скоро Кириак се прославил със своето подвижничество и чудотворство. А Църквата видяла в негово лице велико светило и един от стълбовете на православието. Преподобни Кириак Отшелник починал през 408 г. в един от манастирите на св. Харитон, когато бил на 107 г.

The post Ден на преподобни отшелник Кириак Отшелник appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване