09/28/12 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Искат религиозното финансиране да минава през държавата

Всички дарения от чужбина, за която и да е религиозна организация, да минават през Агенцията по вероизповеданията, предложиха на пресконференция Зелената артия и ПК „Екогласност“. Тя от своя страна ще проверява законността на тези дарения. Ако финансирането на тези организации не става под надзора на държавата, това трябва да бъде криминализирано.
От екосдруженията предлагат провеждането и организирането на религиозна дейност да се извършва от лица, получили религиозно образование и титла в България.
„Допреди няколко години не можеше да се види жена с никаб (дреха оставящ само отвор за очите) у нас. А не само на делото в Пазарджик, но и на други места вече се наблюдава засилена тенденция за това“, обясни Александър Каракачанов от Зелената партия. Според него обаче забраната на такова облекло не би могло да реши проблема, а трябва държавата да приеме програма за специална икономическа и културна политика в районите, застрашени от опасни секти и вероизповедания.
От екоорганизациите също обявиха, че в екоминистерството има редица нарушения и конфликт на интереси при възлагане на обществените поръчки. Те поискаха оставката на Нона Караджова, която по техни думи „обслужва интереси на олигарси като Иво Прокопиев и Ковачки“. Те обещаха, че ще изнесат данните за нарушенията в ноември на специална пресконференция в Брюксел.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване