09/28/12 19:58
(http://www.klassa.bg/)

Мира Добрева гостува на президента Желю Желев

„Денят отблизо с Мира” започва съботното утро с темата за свръхквалификацията, която в един момент може да се окаже сериозен проблем при намирането на работа. На много хора със завиден стаж и добри умения се е случвало да им откажат назначение именно поради свръхквалифицираност. Защо работодателите отказват да назначават такива хора и как да посрещнем предизвикателството на това явление, ще разкажат една свръхквалифицирана, но безработна млада жена и психологът Олга Минева.
В рубриката „Близки срещи от астрален вид” ще видите актрисата от „Дами канят” Боряна Пунчева и „Рошавата гарга” Албена Александрова. Мира Добрева ще попита режисьора Димитър Еленов, защо го наричат българския Шон Конъри и кое го кара да посвещава цялото си време на работа с деца.
Зрителите ще се срещнат отблизо с първия демократично избран президент на България – Желю Желев. Той посреща екипа на предаването в село Грозден – родното място на жена му Мария. Макар и ухапан от куче, Желю Желев прави „президентска” салата и с Мира опитват от специалната му, „президентска” ракия. За бъдещето на СДС, БСП и управлението на ГЕРБ, също ще стане дума в интервюто, което ще видите в две части – в събота и неделя.

В неделя предаването започва със спорната тема „За или против униформите в училище”. Всеки от гостите има собствена позиция и е готов да я защитава на всяка цена – майката Василка Панковска ще осъществи словесен двубой с журналистката Патриция Кирилова, подкрепяна от ученика Калоян Смочевски.
В уникалната по рода си рубрика „Близки срещи от астрален вид” селекционерът Пламен Марков и примабалерината Маша Илиева ще влязат в ролята на журналисти и ще правят интервю един на друг.
Мира Добрева ще засегне и темата за добиването на шистов газ в лицето на активистката Мариана Христова – жената, която организира хиляди хора да работят в името на България. Ще разберете каква магия я кара да се опълчи срещу държавни и частни институции.
Предаването ще завърши с втората част от интервюто с президента Желю Желев.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване