09/28/12 14:12
(http://www.klassa.bg/)

На 1 октомври изтича гратисния период за издаване на стикери за паркиране

На 1 октомври изтича гратисният период за издаване на винетни стикери, напомнят от Центъра за градска мобилност.
Според новите правила за паркиране, след тази дата живеещите на територията на „Синя" и „Зелена" зони в София могат да паркират по постоянен адрес само срещу платени винетни стикери, залепени на стъклото на колите им. Въпреки многото протести на гражданите от центъра на столицата, столичните общинари не отмениха наредбата, регламентираща платеното паркиране. Депутатите пък неколкократно отказаха да бъде извършен одит на Центъра за градска мобилност, който ежегодно печели милиони.
Стойността на винения стикера е 150 лв. за една година за „Синя зона" за първи автомобил и 100 лв. за една година за „Зелена зона". Таксата за втори автомобил е тройна - съответно - 450 и 300 лв.
Чрез винетните стикери живеещите в Синя и Зелена могат да паркират преференциално в рамките на няколко улици в конкретната подзона по местоживеене.
За подаването на заявлението са необходими три документа. - копие от нотариален акт или договор за наем, регистрационен талон на автомобила и лична карта.
Двете бюра за прием на документи за издаването на винетки се намират-на ул. „Будапеща" 17 и на пл. „Възраждане" 1. Те ще работят и на 29 и 30 септември. На 29.09./събота/ бюрата ще са отворени от 08:30 до 18:00 ч., а на 30.09./неделя/ от 09:00 до 16:00 ч. Тъй като банковите клонове не работят в неделя, на 30.09 ЦГМ осигурява и работеща каса в бюрото на ул. „Будапеща" 17, където ще могат да се получат издадените винетни стикери.
Заявлението за издаване на винетен стикер може да се подаде и по електронен път чрез сайта на ЦГМ http://www.sofiatraffic.bg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване