09/28/12 15:03
(http://radiomilena.com/)

Подписката за референдум за „Белене“ успешно премина проверката на ГРАО

4f4af7253b6dbbd6699dccaf8f82cd27 300x182 Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО Проверката на ГРАО за валидността на данните в подписката с искане за референдум за АЕЦ „Белене” приключи. Това съобщи от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутатите Янаки Стоилов и Петър Курумбашев относно проверката на подписка за организиране на национален референдум, предаде КРОСС. Събрани са 717 021 подписа. 543 639 са валидните подписа. 24% са некоректни данни – това 173 382 подписа. В малко над 137 000 от тях имаме грешни данни, грешни ЕГН, грешни данни. 28 000 са подписи събрани два или три пъти на едно и също лице. Над 2200 са лицата под 18 години. Над 1300 са лицата, които не са български граждани. Почти 3000 са подписите на починали граждани, обясни Павлова.

Резултатите от проверката са входирани в Народното събрание и са разпределени в комисиите, каза председателят на парламента Цецка Цачева.

Янаки Стоилов от своя страна поздрави стотиците хиляди граждани, които успешно са провели инициативата за подписката за референдум. Той поздрави и МРРБ за извършената работа, за това, че са представени резултатите толкова бързо. Съгласно процедурата в следващите седмици подписката вече може да бъде обсъждана по същество, добави Стоилов.

 Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО

bookmark Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО svejo Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО google Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО delicious Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО stumbleupon Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО facebook Подписката за референдум за Белене успешно премина проверката на ГРАО Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване