09/28/12 20:01
(http://radiomilena.com/)

Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРД“

cvetan cvetanov610 Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДИма нещо, което е нередно по делото „САПАРД”, заяви тази вечер в предаването „Панорама“ по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„В Германия за подобни доказателства лицата са осъдени, в България на първа инстанция 12-годишна присъда, на втора инстанция лицето е оправдано. Има нещо нередно. В Германия всичко е наред, което означава, че в България имаме все още огромен дефицит в съдебната система“, посочи Цветанов.

„Респективно това са дела, които се наблюдават и от ЕК. Делото „САПАРД” във всички доклади от 2007 до сега делото Марио Николов е вътре. Доказателствата са дадени от ОЛАФ, от разследването, което е направено, благодарение и на информация от немските власти. Доказателствата са дадени от европейска служба и от международната служба, която се бори срещу финансовите измами. Имаме определени дела с широк обществен отзвук, които се наблюдават от ЕК, каза Цветанов. Той посочи делото „Килърите”, „Октопод”-а, братя Маргини, Галеви.

Всичко това трупа огромно неодобрение, каза Цветанов. Той посочи, че никога не е воювал със съдебната система и, че има подобрение в последната година.

Политиката на правителството е много ясна – финансова стабилност. Увеличението трябва да бъде допустимо от реалностите, които има. Необходими са 600 млн. лева за увеличението на пенсиите. Преди няколко дни от икономиите, които сме направили от следващия месец служителите, които работя на смени, ще могат да получават от 30 на 50 лева – пари с ваучери или пари за храна, каза Цветанов.

Необходими са 15 млн. лева за 2013 г. за тази цел, което е с 12 млн. лева повече, отколкото е давано до сега 3 млн. лева, каза Цветанов./КРОСС/

 Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРД

bookmark Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДsvejo Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДgoogle Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДdelicious Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДstumbleupon Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДfacebook Цветан Цветанов: Има нещо нередно по делото „САПАРДСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване