09/29/12 10:34
(http://radiomilena.com/)

Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към „Белене“

Посолството на САЩ не е част от никакви разговори относно евентуален интерес на американски компании към АЕЦ „Белене“. Това се казва в становище на мисията, с което „Хоризонт“ разполага. В изявлението се изразява надежда, че българското правителство ще извърши надлежна проверка на всеки потенциален инвеститор, за да види легитимността на заинтересованите компании и икономическата стабилност на техните бизнес планове, предаде КРОСС.

Прагматичното решение на премиера Борисов да прекрати проекта „Белене“ беше взето на базата на икономическата оценка за проекта и САЩ уважават това внимателно премислено решение, се казва още в изявлението.

Припомняме, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев изпрати писмо до Департамента по енергетика на САЩ и до посолството на САЩ в България, с което поиска повече информация за американския консорциум „Глобъл пауър“, заявил интерес към проекта „Белене“, както и за неговите представители.

 Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене

bookmark Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене svejo Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене google Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене delicious Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене stumbleupon Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене facebook Посолството на САЩ: Не сме част от разговори за интерес на американски компании към Белене Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване