09/29/12 21:00
(http://www.klassa.bg/)

Трикове за по-добър сън: правете секс не нощем, а следобед

Едуард Естивил, медик със световна известност в областта на съня, отговори на читателски въпроси за в. Ел Раис, посветени на добрия сън и общото състояние на организма. Темата става особено актуална наесен, когато учениците се връщат в училище след лятната ваканция, а ставането сутрин се превръща в проблем.
Малки трикове помагат да сме по-здрави и по-жизнени без да гълтаме лекарства. Ето някои от тях, препоръчани от доктора:
Сънят е важен за доброто здраве, затова два часа преди да си легнете, не подхващайте никаква работа. Изключете мобилните телефони, не правете планове за утрешния ден, отмаряйте. Така сънят ще е по-пълноценен..
Не правете секс преди сън. През нощта оргазмът приспива мъжа и превъзбужда жената. Той заспива след това, тя обаче будува.  По-добре посветете на сексуалните занимания ранния следобед, така наречената сиеста.
Прекалено ранното събуждане сутрин, ако се повтаря често, може да е знак за настъпваща лека депресия. Обърнете му внимание, идете на лекар. Като прекалено ранно събуждане лекарят има предвид 5.30 сутринта.
  Кошмарите нощем преследват мнозина. Те са продукт на дневни преживявания. Ако ви преследват кошмари, дайте си почивка.
За хората, които работят нощни смени, е важно да имат добро осветление на работното място. Така мозъкът няма да започне да произвежда мелатонин, хормона, който се появява при здрачаване. И нощната смяна ще мине по-леко, а последвалият сън, макар и през деня, ще бъде пълноценен. .

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване