10/01/12 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов: Легия „Раковски“ не е синдикат, може да бъдат съдени

Доходите са синдикална дейност. Офицерската легия „Раковски“ нямат право на такава дейност и аз ще помисля какви стъпки да предприема към тази организация. Това каза в понеделник по БНТ министърът на отбраната Аню Ангелов.
Думите на Ангелов са в отговор на изявление ден по-рано на офицери от легия „Раковски“, които казаха, че отхвърлят планираното увеличение на заплатите в Българската армия, което трябва да е за сметка на въвеждане на минимална възраст за пенсиониране и на по-малко отпуски.
„Това е една организация, с която аз работя, за разлика от други министри, и считам, че имат право на такова сдружаване. Но нека да си погледнат съответния член в Закона за отбраната и въоръжените сили - какво могат да коментират те в тяхната дейност. Тази организация не може да се явява като синдикална организация“, коментира още министър Ангелов.
Той припомни неколкократно, че военнослужещите по закон нямат право на никаква политическа и синдикална дейност. Те не могат да говорят от името на всички военнослужещи в БА, защото не представляват войнишкия и сержантския състав, както и цивилните служители, заяви още Аню Ангелов.
Военният министър намекна, че може да се стигне и до съд на офицерите от легия „Раковски“, които смятат да протестират на 7 или 14 октомври. Понеже нямат това право обаче, те заявяват, че то ще бъде мирно шествие, което няма да е срещу някого или нещо, а ще е в подкрепа на българската армия и държава.
Министър Ангелов все пак каза, че стигането до съд е стъпка, която той не би искал да предприема и на този етап няма такива намерения.
Той заяви също, че въвеждането на изискване и за възраст, за да може военните да се пенсионират, е нормално, защото нямало друга армия, в която то да не съществува. „Това наистина е привилегия, а не е компенсация“, коментира министър Ангелов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване