10/01/12 09:32
(http://radiomilena.com/)

В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институт

IMG 9834 В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институт

Сесията бе открита от Екатерина Игнатова-председател на АЛК “Дистрикт 130 България” и започна с лекция на д-р Катрин Милър-вицепрезидент по академичните ресурси на университета Аргоси-Орландо,щата Флорида в САЩ.Д-р Милър, която е автор на книгата «Обществените библиотеки стават зелени»,  говори по една от основните теми на «Лайънс интернешънъл»/ЛИ/ за 2012-2013 г., по-конкретно-по програмата «Акция Четене».

В изложението си пред аудиторията на Регионалния Лайънс лидерски институт /РЛЛИ/  лекторката от САЩ акцентира на значението на обществените библиотеки, като пример в грижата и отговорността за опазването на околната среда. Тя говори и за мястото на структурите на «Лайънс клубовете» в обучението и подкрепата на доброволци,подпомагащи инициативи,свързани със съхраняването и обогатяването на околната среда.

    Милър цитира данни на фондацията «Гейтс» според които близо 90 % от населението на света няма достъп до интернет и, че 1 от всеки 4 възрастни е неграмотен.Според нея тези дефицити са предизвикателство, в т.ч. и пред ЛИ, намиращи израз в глобалната кампания по програмата »Акция четене». Именно чрез тази програма се цели увеличаването на грамотността и образоваността, справяне с бедността,болестите и други социални проблеми на близо един милиард хора по целия свят, които са неграмотни. 

Основавайки се на своя богат опит като служител и проподавател в сферата на библиотекознаието Милър изложи пред аудиторията на РЛЛИ някои конкретни методики и практически съвети за начините, по които обществените библиотеки със съдействието и подкрепата на ЛК могат да се превърнат в лидери на съответната гражданска общност за формиране на активна позиция за опазване на околната среда.

Като лектори в първата сессия, в която участва и Снежана Янева-директор на информационния център на посолството на САЩ и председател на Българската библиотечно-информационна ассоциация, се изявиха и пастдискрит управителите на АЛК «Дистрикт 130 България»: Петър Маламов, Недялко Младенов, заедно с първия вицеДУ Станислав Сираков и Емил Енчев-паст-президент на ЛК-“Тракия”.

                                                                  Максим МОМЧИЛОВ

 В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институт

bookmark В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтsvejo В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтgoogle В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтdelicious В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтstumbleupon В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтfacebook В Слънчев бряг се състоя първата сесия на Регионалния Лайънс лидерски институтСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване